Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Солени безглутенови мъфини

Солени безглутенови мъфини

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Солени безглутенови мъфини
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
27/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Бърза закуска от безглутенови мъфини със сирене"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 180 г
  • олио - 60 мл
  • царевичен грис - 200 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта.

Прибавете последователно всички продукти за солените мъфини, като разбърквате след всеки добавен.

Нарежете сирената на дребни парчета и ги добавете накрая.

Разпределете сместа за вкусните кексчета във форми за мъфини.

От това количество направих 8 броя безглутенови мъфнини.

Загрейте фурната и ги сложете да се пекат за 20-25 минути до суха клечка.

Солените безглутенови мъфини са чудесна закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: