Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Свинско с гъби и варено яйце в гювече

Свинско с гъби и варено яйце в гювече

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Свинско с гъби и варено яйце в гювече
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
11/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусотия със свинско месце в гювече - изкушение за лакомници!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 - 1 кг (плешка)
  • печурки - 600 г
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете месото на жулиени. Гъбите почистете и нарежете на ивици, а лука - на средно едри парчета.

В дълбок тиган запържете месото, като му добавите 1 к.ч вода, след като поизври, добавете лука и гъбите. Захлупете с капак и оставете да къкри.

Добавете чубрица, червен пипер и сол и разбърквайте на моменти.

Когато изцяло изври водата, разпределете в гювечета, като добавите нарязана чушка.

Сварете предварително яйцата и сложете по средата половин яйце, настържете кашкавал и сложете да се запекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: