Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Кьопоолу в гювече с яйце

Кьопоолу в гювече с яйце

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
28/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Заповядайте на гости, менюто днес е кьопоолу в гювече и с яйце - за разкош"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг зелени
  • патладжани - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • къри - 1 к.л.
  • яйца - 4 бр.
  • лют червен пипер
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се изпичат, белят и режат на ситно. Овкусяват се с черен пипер, къри и сол и се запържват в олиото за 15-тина минути в олиото при непрестанно бъркане.

Разпределяте полученото кьопоолу в 4 гювечета, чуквате на всяко отгоре по 1 яйце и поръсвате с лют червен пипер.

Слагате отгоре по едно малко парче масло и запичате до готовност на яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: