Топла марината за свинско

16/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф104412419863
"Ето така мариноват месо майсторите, а ние трябва само да се поучим от тях "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
44 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188 309
  • Преглеждания за месеца1909
  • Преглеждания за седмицата736
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена44

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг по избор
  • универсална подправка - 1/2 пакетче пикантина за барбекю и скара
  • соев сос - 1 к.ч
  • мед - 1 ч.л
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • червен пушен пипер
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сок - 3 с.л
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете меда и щипка захар с малко водичка (2-3 с.л), сложете на котлона да се затоплят и разтопят. Добавете и соевия сос, олиото, пикантината и доматения сок, който желае може да не слага от сока, но той почти не се усеща.

Разбъркайте добре и свалете от котлона, уточнявам, че не трябва да завира, а само да се затопли.

После прибавяте месото с лука на ивици и чесъна на парченца. Обърквате хубаво и завивате с домакинско фолио.

След 30 минути може да печете - от топлата марината месото се овкусява бързо и не е необходимо да стои няколко часа преди печене.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Mimi Danielle Kalcheff
Mimi Danielle Kalcheff
07.08.2017 17:27
Ще си взема вече семки за тоя спор ! Рецептата е ясно и точно написана, ако не ви допада рецептата, просто подминете има още много. За какво с такава злоба, че и големи хора .... Всеки има своя вкус и предпочитания.
3
0
росен
росен
04.07.2017 12:21
Лиди ли сте бре чоплите се за захарта... никои не каза нощо за универсалнаъа подправка!!!
^ пикантина^ и другите подобни подправки които съдържат натриев глатамат с който и цървул да овлусиш ще стане супер....
2
0
Румяна милчева
Всичко друго слагаме но захар и доматен сок не ще опитаме и така .
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв