Топла марината за свинско

16/10/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Ето така мариноват месо майсторите, а ние трябва само да се поучим от тях "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 095
  • Преглеждания за месеца20166
  • Преглеждания за седмицата960
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг по избор
  • универсална подправка - 1/2 пакетче пикантина за барбекю и скара
  • соев сос - 1 к.ч
  • мед - 1 ч.л
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • червен пушен пипер
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сок - 3 с.л
  • олио

Начин на приготвяне

В купа сипете меда и щипка захар с малко водичка (2-3 с.л), сложете на котлона да се затоплят и разтопят. Добавете и соевия сос, олиото, пикантината и доматения сок, който желае може да не слага от сока, но той почти не се усеща.

Разбъркайте добре и свалете от котлона, уточнявам, че не трябва да завира, а само да се затопли.

После прибавяте месото с лука на ивици и чесъна на парченца. Обърквате хубаво и завивате с домакинско фолио.

След 30 минути може да печете - от топлата марината месото се овкусява бързо и не е необходимо да стои няколко часа преди печене.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Румяна милчева
Всичко друго слагаме но захар и доматен сок не ще опитаме и така .
0
0
Димитър Дадачев
Дана , винаги когато се слага доматен сос се слага щипка захар , за да "убие" киселинността , а не за да се подслади ястието , но това в с. Банкя и на конгресите на ПП "ГРОБ" няма кой да ви го разясни , там само ястия от Тикви се приготвят !
4
5
Десислава Капитанова
не е задължително да го правиш! това е предложение. Освен това съм убедена, че не знаеш предназначението на употребата на виното и доматения сос.захарта е в минимално количество, ако забеляза. Рецептата за марината е мн. добра и е въпрос на вкус. На вкус и цвет товарищи нет ;)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв