Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско с гирос марината

Печено свинско с гирос марината

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Печено свинско с гирос марината
Снимка: Христинка Колева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Крехко и апетитно печено свинско с гирос марината - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 кг цяло парче или врат, плешка
  • лук - 2 бр.
  • подправки за гирос
  • олио - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нямате специалната подправка за гирос, може в купа да сложите по-малко от следните подправки: червен пипер, чер пипер, риган, розмарин, копър, мащерка, кориандър, босилек, бахар, дафинов лист, чесън на прах, сол. Заливат се с олиото.

Свинският бут се нарязва на тънки филийки.

Конците се кръстосват върху фолио. Поставят се три филии от месото. Намазват се с подправките и се поставя лукът, нарязан на резенчета.

Поставят се нови три филии от месото, като се обръщат в противоположната посока.

Намазват се отново с подправките и се поставя лук. Така се процедира до изчерпване на месото. Завързва се хубаво с конците и се поставя в тава.

Маринованото месо се оставя на студено за една нощ.

На другият ден в тавата се налива 1 ч.ч. вода и се поставя в студена фурна.

Гиросът се пече 2 часа на 170 градуса, като отвреме навреме месото се полива с отделения сос.

Вкусното печено свинско се сервира в арабска питка с картофи, свежа салата и задължителният дзадзики сос.

Приятен апетит с това печено свинско с гирос марината!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: