Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с ментова марината

Свинско с ментова марината

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свинско с ментова марината1 / 2
01/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • сметана - 200 г
  • чушки - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • мента - 12 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • кориандър - 1/4 ч.л. млян
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на филийки. Чушката и лютата чушка се изпичат и се обелват. Пасират се заедно с 3 супени лъжици от зехтина, чесъна, солта и кориандъра. Добавят се нарязаните на ситно листенца мента от 4 стръка.

Свинското месо се намазва с остатъка от зехтина и се слага в тава. Пече се 10 минути на 220 градуса. Месото се вади от тавата и се намазва с ментовата марината.

Връща се в тавата и се пече 15 минути на 220 градуса. Вади се от фурната и се покрива с фолио. Оставя се за 10 минути. Останалата мента се нарязва на ситно и се смесва със сметаната и лимоновия сок. С този сос се сервира месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тихомир Тодоров
Тихомир Тодоров
Направо стана божествено вкусно !!! Благодаря!!
31.01.2016 14:47
1