Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с тиква и бадеми

Пай с тиква и бадеми

Пай с тиква и бадеми
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Това е любимият пай на нашето семейство и се приготвя толкова лесно"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 200 г
  • тиква - 2 ч.ч.
  • захар - 3 с.л. бяла
  • захар - 1 с.л. кафява
  • канела - 1 ч.л.
  • бадеми - 15 бр.
  • яйца - 1 бр. жълтък за намазване
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и нарязва на парчета, сваряваме в малко вода до готовност и се отцежда добре. Намачква се в купа с вилица и се овкусява с канела, захар. Добавят се половината бадеми, счукани на ситно и всичко се разбърква добре.

Тестото се размразява и се изрязва според размера на тавата, в която ще печем. Поставя се на дъното на тавата, като леко се издигат краищата, за да се получи кант. Дъното се намазва с тиквената плънка .

От останалите изрезки се оформят ленти и се поставят върху пая като решетка. Намазва се с разбит жълтък, поръсваме с кафява захар, а по решетката се нареждат цели бадеми . Печем в загрята фурна 200 на градуса за 20 -25 минути до зачервяване. Изважда се и охладен се поръсва с пудра захар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: