Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински бут с кост с гъбки и пиперен сос с домашно винце

Свински бут с кост с гъбки и пиперен сос с домашно винце

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924061492461
Свински бут с кост с гъбки и пиперен сос с домашно винце
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
07/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Изберете свински бут с кост, защото е по-вкусен, ние ще се погрижим за останалото"

Необходими Продукти

  • пържоли - 3 големи от бут с кост /около 1, 500 гр./
  • печурки - 200 г
  • масло - 2 супени лъжици краве
  • сол
  • черен пипер
  • червено вино - 500 мл мерло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнявате дъното на тиган с краве масло и го загрявате до червено. Запечатвате всяка пържолка от двете страни за не повече от 2 мин на страна. Прехвърляте пържолките в подмазана тавичка, овкусявате със солта и наливате вода, колкото да покрие дъното. Завивате с алуминиево фолио и печете на 200 градуса 20-30 мин.

През това време загрявате останалото краве масло в тигана. Нарязвате гъбките и запържвате в маслото с черен пипер на вкус. Когато гъбките сменят цвета си, угасяте огъня като изливате винцето в тигана и оставяте соса да къкри на тих огън докато не намали количеството си наполовина.

Изваждате пържолките и ги нарязвате според желания размер на порциите. Отгоре поставяте малко гъбки и поливате със соса. От три пържоли обикновено се получават 5-6 порции. Сервира се с топла гарнитура според предпочитанията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: