Солени мъфини с нахут

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Солени мъфини с нахут
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12 бр.
"Здравословното винаги е по-вкусно - доверете ни се"

Необходими Продукти

  • нахут - 150 г предварително сварен или от консерва
  • спанак - 2 стръка пресен
  • оризов грис - 1 с.л.
  • царевичен грис - 2 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 малка к.л.
  • магданозено песто - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • риган - 1 щипка
  • хималайска сол - на вкус
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред в дълбока купа пасираме нахута и спанака. Към сместа добавяме всички останали продукти и водата. Бъркаме с дървена шпатула докато се получи мекичко лепкаво тесто.

Оставяме да почине двайсетина минути.

С лъжичка гребваме от сместта и разпределяме в намаслени предварително силиконови формички за мъфини.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до леко порозовяване и 7-10 минути накрая на вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Даниела, самата рецепта търпи промени, така че смело заменяйте брашната. Импровизирайте.
24.03.2022 04:34
Даниела Динова
Даниела Динова
На безглутенова диета съм. Освен безглутеново пълнозърнесто брашно. Избягвам бял ориз и царевица. Мога да заместя гриса с някакво друго безглутеново брашно. Няма как. Но все пак идеята е хубава, улеснява ме в трудните ми диетични търсения. Пък каквото се получи, все ще е нещо хубаво!
24.03.2022 01:05
1