Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кускус с тиквички и джинджифил

Кускус с тиквички и джинджифил

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Кускус с тиквички и джинджифил1 / 2
18/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3 - 4
"Перфектното зеленчуково ястие - с лек екзотичен ориенталски привкус"

Необходими Продукти

  • кускус - 400 г
  • тиквички - 4 малки
  • пресен чесън - 3 стръка
  • пресен лук - 3 стръка
  • джинджифил
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • къри - по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се кускусът по указанието на опаковката и се отцежда. Нарежете на ситно пресния чесън и лук.

В дълбок тиган на умерена температура се поставят 3-4 с.л. олио и нарязаните на ситно зелении да се запържват за около 5 минути.

Тиквичките се обелват и нарязват на кубчета и се добавят в тигана.

След като се запържат се прибавят и подправките. Накрая се добавя и сварения кускус и се разбърква хубаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: