Основно тесто за пици

12/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Не може да разчитате винаги на готовото тесто, затова трябва да знаете как се прави основно тесто за пици!"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 708
  • Преглеждания за месеца1521
  • Преглеждания за седмицата210
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода - 125 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л. или олио, мас
  • брашно - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода със захарта и изчакайте да се активизира. Добавете солта след това и замесете тестото заедно с пресятото брашно.

Месете старателно и продължително, а накрая добавете мазнината и омесете пак. Оставете тестото да втаса до удвояване на обема си на топло място, покрито с кърпа.подобни рецепти тук

5 12
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Торито
Торито
09.02.2016 21:57
Получи ми се добре :)
1
0
Ками
Ками
29.08.2015 23:46
Редовно ползвам тази рецепта и наистина става хубаво тесто. Относно съотношението на продуктите преценете си ако ви е много или малко като количество тестото ги променете по ваш вкус, пак се получава същия резултат.
0
0
зоро
зоро
22.05.2015 16:27
маята е много за тази доза
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв