Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Основно хлебно тесто

Основно хлебно тесто

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Основно хлебно тесто
Снимка: Марияна
1 / 6
27/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
"Усещането сам да замесиш хляб и после, докато е топъл, да разчупиш и раздадеш на останалите - безценно"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче суха
  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шупвам маята в топличко мляко със захарта и 1 с.л брашно.

Добавям го към останалото брашно. Прибавям солта и маслото.

Замесвам тесто върху набрашнен плот. Правим си закуски от тестото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не е проблем и да я замразиш в камерата, аз си купувам по 3 примерно и когато ми потрябва я вадя.Същото качество е.Днес правих питки за сватба и с такава мая работих.:) Бухват идеално.
27.05.2016 15:15
Марияна
Марияна
Съгласно съм с вас. Най добре си шупва кубчето мая.Никога не я замразявам, държа я в хладилника.Преди да почна да меся я изкарвам на стайна температура.Стават по пухкави тестените закуски, направени с кубче мая.
27.05.2016 15:09
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Правя доста рецепти за теста и с суха мая ми харесва но с прясна стават като че ли по пухкави но пък на по едри шупли.
27.05.2016 15:01