Гювеч по тракийски

Гювеч по тракийски1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Чак да не повярваш колко вкусно се е получило само с месо, ориз и зеленчуци, но е факт - опитайте, коментирайте и споделяйте"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • олио - 30 г
  • лук - 40 г
  • моркови - 20 г
  • целина - 20 гр
  • зелени чушки - 100 гр
  • чубрица
  • домати - 80 г
  • ориз - 40 г
  • червен пипер
  • люта чушка
  • магданоз
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се запържва и се изважда.

В същата мазнина се запържва лук, моркови, целина. Добавя се домати. Поръсва се с червен пипер.

Залива се с гореща вода. Посолява се. Връща се месото.

Прибавя се черен пипер, чубрица. Вари се до полуготовност на месото.

Прехвърля се в тава. Добавят се зелените чушки. Пече се до полуомекването им.

Добавя се оризът. Връща се във фурната.

Пече се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: