Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Ароматен свински врат на фурна

Ароматен свински врат на фурна

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
453263552001
Ароматен свински врат на фурна
Снимка: Елица
1 / 2
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
270 мин.
Порции
5
"Изкусително предложение за обяд, на което не можете, не искате и не бива да отказвате"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1.2 до 1.5 кг цяло парче
  • бира - 200 мл
  • вино
  • горчица - 2 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • кимион
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • червен пипер
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се смес от всички подправки и течни съставки и свинското месо заливаме добре с тях. Слага се в съд и се оставя няколко часа, а най-добре и цяло денонощие, за да поеме хубаво от подправките.

Когато дойде време, слагаме в тава за печене, покриваме с фолио и слагаме да се пече първоначално за 10 минути на силна фурна - 220 С, след това се намалява на 180 С, добавя се още малко от бирата(виното) и се пече за 1 час и 30 мин.

След дългото печене махаме фолиото, маже се с глазурата, всичко е смесено предварително в чашка.

Запича се за 15 - 20 минути до златисто, оставя се да изстинe, поднася се със сос от гъби по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елица
Елица
Да, накрая преди да го извадите от фурната може да го заливате със сосчето, което е пуснало при печенето, за да хване коричка. Или да си направите глазура като намажете с барбекю сос или кетчуп.
31.01.2018 17:21
2
Ели Диди
Ели Диди
Не разбрах каква глазура. Течните съставки и подправките нали се мажат в началото.
31.01.2018 13:08
5