Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински врат без кост на фурна

Свински врат без кост на фурна

Свински врат без кост на фурна
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Приготвено по този начин, месото направо се топи в устата Поднесете с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • свински врат - 4 бр. пържоли без кост
  • гъби - 200 г мариновани
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • моркови - 1 бр.
  • риган
  • мащерка
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко парче месо се поръсва със сол и черен пипер и се нарежда в тавичка.

Загрява се олио и задушаваме ситно нарязан лук, настърган морков и гъби.

Разбърква се, поръсваме сол, риган, мащерка и чубрица. Сипва се бялото вино и малко вода. След 3-4 минути сваляме от котлона и заливаме месото в тавата.

Цялата тава се покрива с алуминиево фолио. Печем в загрята фурна 200 градуса за 1 час. Сваляме фолиото и поръсваме свинското с гъби отгоре с настърган кашкавал.

Връщаме във фурната да се зачерви.

Свинският врат без кост на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: