Начин на приготвяне
Свинския врат се нарязва на еднакви по дебелина филийки - приблизително около 1, 5 - 2 см. Всяка се овкусява с черен пипер, шарена сол и пикантина.
В тиган със загрята мазнина пускаме оваляните в брашно парчета месо. Пържим и от двете страни, за кратко, колкото да се запечата.
Нареждаме месото в тавичка. Обелете лука и нарежете на тънки шайби. Доматите също.
Върху всяко парченце слагаме шайба лук и шайба домат. Слагаме в тавичката чаша червено вино, цели скилидки чесън, нарязани пресни печурки.
Добавете 4-5 лъж. от мазнината, в която сте изпържили месото, и около 150 мл вода.
Завийте с алуминиево фолио и печете на средно умерена температура за около час. Отстранете фолиото и печете още 10 мин.
Поднесете пържолките с картофено пюре или друга топла гарнитура.
Добър апетит!
Коментари