Печен Агнешки Врат на Фурна

РадинаРадина
Новак
273310
Печен Агнешки Врат на Фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Толкова семпло и същевременно толкова вкусно - може би тайната е в онази съставка, любов, която влагаме във всичко, което правим"

Необходими Продукти

  • агнешки врат - около 1.5 кг цял
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 връзка
  • бяло вино - 1 чаша
  • джоджен
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започне печенето, агнешкият врат се подготвя. Кисне се в хладка вода за няколко часа, като на всеки час се сменя водата. След това се подсушава и започва приготвянето.

Подправките се смесват и се втриват в месото. Намазва се леко с олио и мед.

Поставя се в плик за печене, в който изсипваме чашата вино.

Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса за час, пликът се обръща и се пече за още час на 180 градуса.

Печеният агнешки врат става крехък и много вкусен. Може да се сервира със соса от печенето и салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: