Солен кекс с луканка

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Солен кекс с луканка
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
04/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Очевидно най-важната съставка при приготвянето на кекс е ... ами луканката!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • сол - щипка
  • сирене - 200 г
  • маслини - 10 - 12 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • луканка - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините се обезкостяват и нарязват, луканката и краставичките също се режат на кубчета, сиренето се намачква и се заделят на страна.

Яйцата се разбиват със солта и олиото, киселото мляко и загасената в него сода за хляб.

Добавя се пресятото брашно, маслините, луканката, краставичките и сиренето, разбърква се много добре.

Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена форма за кекс. Пече се 30-35 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: