Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сиропирана домашна торта

Сиропирана домашна торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сиропирана домашна торта1 / 2
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Вкусна пухкава домашна торта с много крем"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени ситно
  • масло - 125 г меко
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимонова кора - настъргана от 1 лимон
  • за сиропа
  • вода - 3 к.ч.
  • захар - 3 к.ч.
  • за крема
  • нишесте - 2 пакетчета ванилия или др.
  • масло - 2 с.л.
  • сметана - 200 мл течна
  • захар - към 1 и 1/2 ч.ч. или на вкус
  • прясно мляко - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата добре и при непрекъснато биене добавете захарта и маслото. Отново разбийте добре и добавете брашното, орехите, бакпулвера и лимоновата кора.

Сипете сместа в намазнена тава и сложете да се изпече в умерено загрята фурна. Разделете изпечения поохладен блат на 2 отделни.

Сложете съд на котлона и кипнете водата със захарта за сиропа. Оставете го да изстине.

Разтворете нишестето според указанията на опаковката. Сложете млякото със захарта да кипне и разбъркайте с нишестето енергично.

Свалете сгъстения крем и го разбъркайте с маслото. Оставете да се охлади и разбъркайте с разбитата на сняг сметана.

В подходящ поднос сложете първия блат, сиропирайте, намажете с крем, втори блат, сиропирайте и отново намажете обилно цялата торта с крем.

Украсата е по ваше желание. Оставете в хладилник за 3 часа преди да поднесете.

Сиропираната домашна торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
524
415
314
22
11
Дай твоята оценка:

Коментари

клео
клео
снимката не отговаря на рецептата
08.09.2014 15:01
4
1
Покажи всички подкоментари
Живка
Живка
тортата е добра
15.08.2013 07:41
4
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Млякото и захарта заедно с нишестето е за крема, а водата и захарта- за сиропиране. Четете малко!
05.08.2013 18:52
7
1
Анелия
Анелия
в крайна сметка - водата с разтворената захар какво я правим, щом приготвяме мляко със захар за сиропиране?
05.08.2013 18:21
4
2
1
Покажи всички подкоментари
Мария
Мария
Тортата стана много вкусна и красива! Благодаря за рецептата! :)
04.05.2013 17:20
3
vessy
vessy
Торта е разкош. Не е трудна за приготвяне. Уникален вкус.
10.03.2013 19:21
1
1
ели
ели
Много ми харесва днес я приготвих :)
17.02.2013 16:04
катя
катя
Тортата е правих-невероятна е-вкусотия голяма.
01.02.2013 15:20
3
Елена
Елена
Ммммммм, изглежда много апетитно! Ще я пробвам.
28.04.2012 19:20