Сиропирана вита торта

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сиропирана вита торта
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Една прекрасна идея за сочна вита торта с нежен сметанов крем! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 9 с.л. с връх
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • шоколад - 100 г
  • захар - 5 с.л. за сиропа
  • шоколад - разтопен, за украса
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и ванилиите. Добавяме пресятото брашно, смесено с бакпулвер, и смесваме внимателно с разбитите яйца.

Полученото тесто изливаме в правоъгълна голяма тава, (тази от фурната)покрита с намазана с мазнина хартия. Изпичаме в умерена фурна на 170-180 градуса (изпича се бързо).

За сиропа карамелизираме 5 с.л. захар и внимателно заливаме с вода и сваряваме сироп за блата, докато се разтвори карамелът. Готовият блат изваждаме от фурната, махаме хартията.

Нарязваме на ленти широки приблизително 4-5 см и сиропираме. Намазваме с крем, който приготвяме, като разбиваме сладкарска сметана според указанията.

Разтапяме на водна баня шоколад с малко краве масло и охлаждаме. Смесваме със сметаната. Първата сиропирана лента покриваме със сметаново-шоколадов крем и навиваме като охлювче.

Слагаме в средата на тортена чиния. Наоколо навиваме и другите ленти, също сиропирани и намазани с крем. Оставяме малко крем, с който намазваме цялата торта. Деокорирам с разтопен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина Тракова
Мартина Тракова
Изглежда не стандартно с това оформление,което я прави интересна.Като чета рецептата става бързо,а и евтино.
29.01.2016 13:49
2