Начин на приготвяне
Разбийте яйцата добре и при непрекъснато биене добавете захарта и маслото. Отново разбийте добре и добавете брашното, орехите, бакпулвера и лимоновата кора.
Сипете сместа в намазнена тава и сложете да се изпече в умерено загрята фурна. Разделете изпечения поохладен блат на 2 отделни.
Сложете съд на котлона и кипнете водата със захарта за сиропа. Оставете го да изстине.
Разтворете нишестето според указанията на опаковката. Сложете млякото със захарта да кипне и разбъркайте с нишестето енергично.
Свалете сгъстения крем и го разбъркайте с маслото. Оставете да се охлади и разбъркайте с разбитата на сняг сметана.
В подходящ поднос сложете първия блат, сиропирайте, намажете с крем, втори блат, сиропирайте и отново намажете обилно цялата торта с крем.
Украсата е по ваше желание. Оставете в хладилник за 3 часа преди да поднесете.
Сиропираната домашна торта е готова.
Коментари