Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена Салата»Бобена салата с печен червен лук

Бобена салата с печен червен лук

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Бобена салата с печен червен лук1 / 2
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Тази шарена и много вкусна салата е поредното доказателство за това, че човек се храни не само с уста, но и с очи"

Необходими Продукти

  • шарен боб - 2 ч.ч.
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • праз - 2 стръка
  • червен лук - 2 глави
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • зехтин - 7 - 8 с.л.
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме боба и го слагаме да се вари. След като се свари се отцежда и се слага в дълбока купа. Към него се добавят нарязаните на колелца краставички и нарязания на ситно праз лук.

Изпичаме червения лук във фурна заедно с обелките. След това го почистваме и нарязваме на ивички и го изсипваме при боба.

В отделна купа смесваме оцета, магданозът, солта, джодженът, зехтинът, счуканият чесън, лютата чушка и лютеницата.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа при боба. Разбъркваме всичко и оставяме да престои за 60 мин. в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: