Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рулца»Печени рулца от патладжан и тиквички

Печени рулца от патладжан и тиквички

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Печени рулца от патладжан и тиквички
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
18/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Супер лесни за приготвяне и много ефектни рулца - запишете си рецептата сред любими, защото ще се влюбите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • патладжан - 1 бр.
  • домати - 2 бр. червени
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • извара - 50 г
  • краве масло - 50 г
  • пресен чесън - 1 стрък
  • олио - 2 3 с.л.
  • магданоз
  • копър
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките и патладжана на ленти по дължина с дебелина 4-5 мм. Поръсете малко със сол и ги оставете да поомекнат за 15-20 минути.

През това време с вилица разбъркайте яйцата добре и към тях прибавете изварата и натрошеното сирене. Добавете и настърган кашкавал, накълцан чесън, както и подправките и размесете. Ще получите гъста смес.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Нанесете по две лъжици от плънката върху лентите от тиквичка и патладжан, а по средата сложете по едно правоъгълно парченце от домата и завийте на руло.

Подредете рулцата в тавичка, която предварително е намазана с краве масло. Покрай ролцата подредете излишните части, изрязани от зеленчука, и напръскайте с олио.

Печете, докато се зачервят тиквичките - за около 40 минути.

Поръсете с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: