Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Галет с тиквички и патладжан

Галет с тиквички и патладжан

DianaDiana
Чирак
61382831
Галет с тиквички и патладжан
Снимка: Diana
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-8
"Днес ще ви поднесем една вкусотия от френската кухня, която очарова не само със своята визия, но и с неустоимия си вкус!"

Необходими Продукти

  • за масленото тесто
  • брашно - 250 г бяло, но може и др.
  • масло - 100 г студено
  • вода - 55 мл
  • яйца - 1 малко
  • босилек - 1 - 2 щипки сух /при мен лимонов босилек/
  • сол
  • черен пипер
  • за пълнежа
  • маскарпоне - 50 г
  • извара - 70 г пушена
  • рикота - 120 г
  • крема сирене - 30 г
  • сирене - 50 г краве
  • кашкавал - 50 г настърган
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • копър - пресен
  • тиквички - 1
  • патладжани - 1
  • пармезан - настърган за поръсване (или кашкавал)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на масленото тесто за подложката. Аз приготвям в кухненски робот, като слагам всички продукти в купата на робота и го оставям да ги смеси. После събирам с ръце на топка.

Ако нямате кухненски робот, най-напред стрийте с пръсти маслото с брашното. Образуват се трохи. После прибавете водата и яйцето и омесете тестото. Накрая подправете с босилека, солта и пипера. Завийте тестото в найлоново фолио и оставете в хладилника за 30 мин.

Втората стъпка е да си приготвите зеленчуците. Нарежете тиквичката и патладжана на колелца. Поръсете ги със и оставете да се отдели водата от тях. После подсушете с домакинска хартия и изпечете на скара или грил тиган. Ако ви харесват повече пържени, ги изпържете. Оставете да поизстинат.

Пригответе плънката, като смесите всички съставки и хомогенизирате.

Извадете охладеното тесто от хладилника. Върху найлоново фолио разточете кръг с дебелина около 5-6 мм. Застелете подходяща тава с хартия за печене. Навийте тестото на точилка и го пренесете върху хартията. Изрежете ако има неравни краища, така че да оформите правилен кръг.

Разпределете плънката в средата, като оставите около 2 пръста от краищата на тестото свободни.

Подредете върху плънката патладжана и тиквичката. Аз ги подреждам ветрилообразно, като ги редувам. Вие го направете, както ви харесва. Прегънете краищата на кръга навътре, за да затворите галета.

Печете в загряла на 200 градуса фурна до готовност. Минута - две преди края на печенето поръсете с настърган кашкавал или пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Хрупкаво сочен и невероятно вкусен ми изглежда да можех да кусам поне. Ако успея да го направя ще е супер.
25.05.2016 15:52
1
1
Покажи всички подкоментари
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Страхотно изглежда,поздравления!Бих го намазала с малко масло за блясък.
24.05.2016 12:38
1
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Лелее,това е уникално предложение,поздравления за прекрасната рецепта!
24.05.2016 12:09
1
1
Покажи всички подкоментари