Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на масленото тесто за подложката. Аз приготвям в кухненски робот, като слагам всички продукти в купата на робота и го оставям да ги смеси. После събирам с ръце на топка.
Ако нямате кухненски робот, най-напред стрийте с пръсти маслото с брашното. Образуват се трохи. После прибавете водата и яйцето и омесете тестото. Накрая подправете с босилека, солта и пипера. Завийте тестото в найлоново фолио и оставете в хладилника за 30 мин.
Втората стъпка е да си приготвите зеленчуците. Нарежете тиквичката и патладжана на колелца. Поръсете ги със и оставете да се отдели водата от тях. После подсушете с домакинска хартия и изпечете на скара или грил тиган. Ако ви харесват повече пържени, ги изпържете. Оставете да поизстинат.
Пригответе плънката, като смесите всички съставки и хомогенизирате.
Извадете охладеното тесто от хладилника. Върху найлоново фолио разточете кръг с дебелина около 5-6 мм. Застелете подходяща тава с хартия за печене. Навийте тестото на точилка и го пренесете върху хартията. Изрежете ако има неравни краища, така че да оформите правилен кръг.
Разпределете плънката в средата, като оставите около 2 пръста от краищата на тестото свободни.
Подредете върху плънката патладжана и тиквичката. Аз ги подреждам ветрилообразно, като ги редувам. Вие го направете, както ви харесва. Прегънете краищата на кръга навътре, за да затворите галета.
Печете в загряла на 200 градуса фурна до готовност. Минута - две преди края на печенето поръсете с настърган кашкавал или пармезан.
Коментари