Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кето ястие с патладжан, тиквички и зеле

Кето ястие с патладжан, тиквички и зеле

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Кето ястие с патладжан, тиквички и зеле
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Кето ястие с патладжан, тиквички и зеле е диетична рецепта, с която ще запазите свалените 3 килограма за лятото"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр., малък
  • тиквички - 1 бр.
  • зеле - ¼ малка зелка
  • лук - 1 глава, малка
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • босилек
  • риган
  • копър - пресен
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и тиквичката се обелват и нарязват на малки кубчета.

Зелето се нарязва на ленти, а лукът, морковът, чушката и доматът - на дребно.

В сгорещено олио се запържват лукът, морковът и чушката.

Прибавя се зелето и когато омекне, се слагат също и патладжанът и тиквичката. Добавят се подправките (без копъра) и доматът.

Ако има нужда, се налива съвсем малко вода, за да се запарят зеленчуците и да омекнат.

Като заври зеленчуковата гозба, се оставя да къкри до извиране на течността и готовност на зеленчуците.

Накрая се прибавя малко наситен копър, разбърква се и се отстранява от котлона кето ястие с патладжан, тиквички и зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: