Начин на приготвяне
Патладжанът се нарязва на филийки. Посолява се и се оставя за половин час, настрана, за да се премахне горчивият вкус. След това се измива и се нарязва на кубчета.
На кубчета нарязвате и тиквичката, а и останалите зеленчуци.
В тиган запържвате отначало лука, чесъна, моркова и чушката, а после патладжана и тиквичката.
Когато се задушат хубаво добавяте нарязания домат, черния пипер и магданоза. Посолявате на вкус, по желание може да сложите и универсална
подправка на вкус.
След две-три минути добавяте и измития и отцеден булгур. Задушавате го хубаво и наливате около 3 чаши топла вода.
Веднага изсипвате ястието в тава и го запичате за 15 минути или докато булгурът поеме водата хубаво.
Поднасяте топло...Върви с бира!