Бисквитена торта с шоколадов мус

23/03/2017
"Страхотен десерт, който се приготвя само за 10 минути. Хапвайте и да ви е сладко!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
54 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 995
  • Преглеждания за месеца7585
  • Преглеждания за седмицата4050
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена54

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смелете или намачкайте бисквитите. Разтопете маслото и в купа го объркайте с бисквитите. Сложете сместа във форма за торта и я притиснете с пръсти. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня.

Разбийте сметаната като постепенно добавяте пудрата захар. Към охладения шоколад добавете сметаната на три пъти, като разбърквате с шпатула. Пригответе желатина по указание на опаковката.

Прибавете го към получения крем и разбъркайте. Изсипете сместа върху бисквитения блат и сложете тортата в хладилник поне за 4 часа.

Щом тортата вече е стегнала минете с нож по вътрешната страна на стените и освободете от ринга. Аз за украса начупих няколко лешника.подобни рецепти тук

5 20
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар