Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сладко-кисели зеленчуци с кашу

Сладко-кисели зеленчуци с кашу

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Сладко-кисели зеленчуци с кашу1 / 2
05/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • зехтин - 2 с.л
  • моркови - 2 бр.
  • броколи - 300 г
  • тиквички - 3 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • соев сос - 50 мл
  • ябълков оцет - 100 мл
  • чили - 1 ч.л. едро смляно
  • кашу - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме докато омекне. Към него добавяме морковите, който сме нарязали на тънки шайби.

Броколите ги разчупваме, така че да се получат розички, а тиквичките режем на едри парчета. След това и тях прибавяме.

Поръсваме със захарта, разбъркваме и наливаме соевия сос. Сипваме оцета и зеленчуците, които задушаваме около 5 минути, докато се изпари течността.

Малко преди да махнем ястието от котлона тогава прибавяме и чилито.

Запичаме кашуто на сух тиган за около 3 мин. Поръсваме върху задушените зеленчуци и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: