Пудинг от зеленчуци

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Пудинг от зеленчуци1 / 2
10/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Страхотно вкусен пудинг, подходящ за вегетарианци и всички, които искат да хапнат нещо безмесно"

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 300 г
  • лук - 1 глава
  • зелен грах - 200 г
  • чушки - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • спанак - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 50 г
  • галета - 2 с.л.
  • сол
  • кашкавал - 100 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си подготвяме зеленчуците: прясното зеле се нарязва, лукът се накълцва на ситно, чушките и целината се нарязват. Спанакът се измива и се нарязва също.

Кашкавалът се настъргва, а яйцето се разбива. Когато подготвим всичко, слагаме маслото в тенджера да се разтапя. Постепенно се прибавят зелето, грахът, чушките, целината и спанакът.

Готви се, докато зеленчуците омекнат - около 15 минути. Добавят се магданозът, галетата и кашкавалът. Разбърква се добре и се прехвърля в тава.

Залива се със разбитото яйце, смесено с млякото. Поръсва се с кашкавала и се запича в загрята фурна.

Поднася се топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: