Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Зеленчуково суфле-жулиен

Зеленчуково суфле-жулиен

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Зеленчуково суфле-жулиен
Снимка: Мария Симова
1 / 4
26/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Суфле за майстори - уникална безмесна вкусотия за всички, които търсят вкусни идеи за вечеря"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр. средни по големина
  • гъби - 300 г пресни
  • броколи - 1 пакет от 400 г замразени
  • лук - 1 глава малка
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 3 с.л. краве
  • бульон - 150 мл пилешки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за суфлето
  • готварска сметана - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелените картофи на филийки и ги сварете в подсолена вода за 10 минути, прецедете и ги оставете настрани.

Залейте броколито с вряла вода за 2 минути и прецедете, оставете го при картофите. Загрейте маслото и запържете в него ситно нарязания лук и чесън до омекване на лука.

Намалете огъня и добавете нарязаните гъби на филийки и гответе в продължение на 5-10 минути при разбъркване.

Към тях прибавете прецедените картофи и броколи и внимателно разбъркайте (да не се начупят полусварените картофи), посолете на вкус и поръсете с черен пипер. Залейте смесения зеленчук с пилешкия бульон и отново внимателно разбъркайте.

Разбийте яйцата в купа, добавете сметаната, настъргания кашкавал и разбъркайте, посолете на вкус.

Полейте ястието със суфлето, заравнете отгоре и покрийте с алуминиево фолио. Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса първите 30 минути завито и около 10-15 минути отвито ястието до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

parcapoli
parcapoli
Всички вкъщи ядоха с кеф, дори без месо на масата. Страхотна рецепта, но аз лично сложих доста повече кашкавал.
06.05.2020 01:03