Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави банички с извара и сусам

Хрупкави банички с извара и сусам

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Хрупкави банички с извара и сусам
Снимка: Мария Симова
1 / 2
17/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25
"Обзалагаме се, че ще се влюбите в тези хрупкави банички с извара и сусам"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г фини
  • плънка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 200 г
  • извара - 500 г
  • сол - на вкус
  • олио - за намазване на корите
  • за намазване на баничките
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • за поръсване
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа разбитите яйца с киселото мляко, олиото и изварата, посолете и разбъркайте до еднородна смес.

Разстелете корите за баница с широката страна към вас. Разрежете ги през средата на две равни части и ги съберете в едно.

Със сладкарска четка, потопена в олио, намажете първата кора леко, колкото да мине веднъж навсякъде по листа. Сгънете листа на две, получавате дълъг и тесен лист. В долния ъгъл му поставете 1 пълна с.л. от сместа и започнете да го сгъвате на триъгълник до края.

Поставете сгънатата баничка в тава намазана леко с олио, така процедирате със всички останали листи докато свършат корите и плънката. Намажете баничките с разбитите жълтък и олио и поръсете със сусам.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 15 минути. Когато баничките добият желания от вас загар покрийте с алуминиево фолио до изтичане на определеното време.

Бързи, хрупкави и много вкусни банички със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: