Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шишчета»Мариновани шишчета от телешко месо

Мариновани шишчета от телешко месо

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Мариновани шишчета от телешко месо
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
26/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Шишчетата да са мариновани, а компанията - приятна"

Необходими Продукти

  • телешко бонфиле - 200 г
  • чушки - 2 бр. зелени
  • За маринатата
  • сос терияки - 0.5 ч.ч.
  • сос уорчестър - 1 ч.ч.
  • горчица - 2 с.л. едрозърнеста
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчуци - гриловани по избор
  • гъби
  • тиквички - 1 бр.
  • червен лук
  • зелен фасул
  • чушки - червена пиперка
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното месо разрязваме по хоризонтал. Всяко парче нарязваме на хапки. Предварително накисваме шишчетата във вода за няколко часа.

Чушките режем на парченца. Нанизваме лента месо и редуваме с чушка на дървения шиш , след като приключим с всичките ги оставяме в чиния.

За соса подготвяме подходящ съд, в който сипваме двата вида сос и горчицата. Разбъркваме добре и добавяме мед, сол, черен пипер и нарязаната на ситно скилидка чесън.

Слагаме соса на слаб огън, да се затопли леко и съставките да слеят ароматите си, след което отдръпваме съда и потапяме всяко шишче в него. Подреждаме ги отново в чиния и ги заливаме с останалия сос. Оставяме месото да се маринова за известно време.

В грил-тиган слагаме 2 с.л. зехтин и го загряваме добре. Подреждаме шишчетата в тигана и печем, като често ги обръщаме. Месото не трябва да прегаря, то трябва да остане сочно отвътре.

През това време подготвяме и зеленчуците, каквито имаме в наличност. Потапяме ги в марината и запичаме в грил тигана.

Подреждаме компонентите в чиния и поднасяме топли с чаша изстудено вино.

Източник: 24KITCHEN

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: