Пай с Пакери паста

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пай с Пакери паста
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
11/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Пай с паста и ароматен завършек от пресен босилек... Поднесете в компания на чаша охладено бяло вино и се насладете"

Необходими Продукти

  • пакери паста - 500 г
  • зехтин
  • пармезан - 70 г настърган
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • телешка кайма - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 150 г
  • домати - 400 мл смлени
  • босилек - пресен
  • риган - пресен
  • рикота - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват, нарязват на ситно и се запържват в малко зехтин. След като поомекнат се прибавя каймата и сосът се овкусява със сол и черен пипер.

Налива се виното, а след като се поизпари се прибавят смлените домати, пресният босилек и риган. Силата на котлона се намалява и сосът се оставя да къкри.

Пакери пастата се слага да ври в подсолена вода. Пастата се вади преди да се е сварила напълно.

Готовата и отцедена паста се обърква с настъргания пармезан, след което тръбичките се подреждат изправени в намазана с масло тавичка с подвижен борд.

В друга купа се разбърква яйцето и рикотата (може да се добави щипка сол) до еднородна смес. Разпределя върху пастата, така, че да влезе сместа в отворите.

Отгоре върху сместа със сирената се разлива сосът с кайма и домати. Най-отгоре се настъргва кашкавал.

Паят се пече 190 градуса. Бордът на тавата се маха след като паят изстине. Изстинал по-лесно се реже на порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: