Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Тиквена Супа»Кремсупа с тиква и картофени крутони

Кремсупа с тиква и картофени крутони

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кремсупа с тиква и картофени крутони
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
02/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Сгряваща сърцето кремсупа с толкова вкусни картофени крутончета, че няма да пропуснем да си сипем допълнително"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г за печене, почистена
  • лук - 1 бр.
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче
  • джинджифил - 1 к.л. корен пресен, настърган
  • мащерка
  • масло - 10 г
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • картофи - 1 бр. за крутоните
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената тиква измиваме и нарязваме на кубчета. Слагаме в тенджерка и прибавяме почистен и нарязан лук. Наливаме топла вода (3 ч.ч.).

Добавяме зеленчуков бульон (1/2 кубче), мащерка на вкус и варим продуктите.

Когато се сварят зеленчуците и течността изври наполовина, дръпваме от котлона. Пасираме зеленчуците в течността и прибавяме краве масло (10 г или количество по вкус) и прясно мляко (1 к.ч.).

Връщаме на котлона и варим тиквената супа до необходимата гъстота.

Поднасяме с крутони от картофи, които приготвяме, като белим и нарязваме картофа на малки кубчета, посоляваме и изпържваме в мазнина.

Изваждаме върху хартия да се отдели излишната мазнина.

Поръсваме кремсупата преди поднасяне с картофките.

Кремсупата с тиква и картофени крутони е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: