Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Тиквена кремсупа с крутони от ябълки

Тиквена кремсупа с крутони от ябълки

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Тиквена кремсупа с крутони от ябълки
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Тиквената кремсупа с крутони от ябълки е много вкусна и полезна..."

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. сладко - кисели
  • захар - 4 с.л.
  • тиква - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • къри - 1/2 ч.л. на прах
  • индийско орехче - щипка
  • канела - щипка
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и моркова.

Нарежете зеленчуците на парчета, сложете ги в тенджера, добавете около 300 мл вода (не трябва напълно да покрива зеленчуците) и варете около 30 минути. Добавете подправките в края на готвенето.

През това време загрейте фурната на 200°С.

Измийте ябълките и почистете семките.

Нарежете ябълките на средни парчета, без да ги белите.

Сложете ги в купа, добавете захарта, разбъркайте, подредете в тава, покрита с хартия за печене, и печете 20 минути.

Пасирайте тиквената супа до получаването на гладка хомогенна смес.

Тиквената кремсупа с крутони от ябълки е много вкусна и полезна.

В сезона на тиквите опитайте задължително някоя от нашите рецепти за тиквен чийзкейк или баница с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Mai neshto sa pritisnihme 2 uh 2@uh 3 u2hxhsjsjddjtoeeuaamajahajajahHSAJMAAMANNSEMEMEMEME
19.02.2024 13:18