Начин на приготвяне
Обелете лука и моркова.
Нарежете зеленчуците на парчета, сложете ги в тенджера, добавете около 300 мл вода (не трябва напълно да покрива зеленчуците) и варете около 30 минути. Добавете подправките в края на готвенето.
През това време загрейте фурната на 200°С.
Измийте ябълките и почистете семките.
Нарежете ябълките на средни парчета, без да ги белите.
Сложете ги в купа, добавете захарта, разбъркайте, подредете в тава, покрита с хартия за печене, и печете 20 минути.
Пасирайте тиквената супа до получаването на гладка хомогенна смес.
Тиквената кремсупа с крутони от ябълки е много вкусна и полезна.
В сезона на тиквите опитайте задължително някоя от нашите рецепти за тиквен чийзкейк или баница с тиква.
Коментари