Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Маслено-ванилов сладкиш с круши и рикота

Маслено-ванилов сладкиш с круши и рикота

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Маслено-ванилов сладкиш с круши и рикота
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
20/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"На бас, че не сте опитвали по-вкусен сладкиш досега"

Необходими Продукти

  • брашно - 85 г
  • масло - 150 г меко
  • рикота - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г. + 3 с.л. за поръсване на крушите
  • ванилия - 2 бр. прахчета
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • круши - 2 бр.
  • сладко от круши - за намазване (може и от праскови или кайсии)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете крушите на тънки филийки. Изцедете върху тях сока от половината лимон и поръсете със трите лъжици захар. Оставете да престоят докато приготвяте сместа за сладкиша.

Разбийте с миксер мекото масло и захарта до получаване на кремче. Сложете рикотата, сока от останалия лимон и жълтъците, а белтъците отделете в отделна купа (тя трябва да е суха, без нито една капка вода).

Прибавете брашното, пресявайки го, заедно с бакпулвера и ванилиите. Разбъркайте на ръка, до получаване на гладка смес.

Разбийте заделените белтъци със щипка сол на гъст сняг. Използвайте сухи и чисти приставки на миксера, защото ако са мокри, сняг трудно би се получил.

Интегрирайте белтъците към останалата смес с леки и плавни движения.

Сипете в тавичка с диаметър 20-22 см., която предварително намазнете и набрашнете. Подредете отгоре крушите.

Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна- 50 минути.

Охладете плодовия сладкиш върху решетка и намажете повърхността му със сладко от круши, то ще му придаде допълнителен блясък и по-наситен вкус.

Да ви е сладко! Маслено-ваниловият сладкиш с круши и рикота е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Обичам сладкиши с рикота,а този е повече от перфектен!
21.10.2017 09:59
1
1
Покажи всички подкоментари