Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Херинга с ябълки и маслини

Херинга с ябълки и маслини

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738682
Херинга с ябълки и маслини
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
30/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Честно да ви кажем, изглежда ни като идеалното мезе за водка"

Необходими Продукти

  • херинга - 500 г (10 - 12 бр.)
  • ябълки - 2 - 3 бр. (зелени)
  • маслини - 200 г
  • зехтин
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Херингите са много различни по размер. Моите се случиха по-дребни, затова използвах 12, за да запълнят тавичката.

Тавичката я намазах с маслиново масло. Разполових рибките през средата. Осолих и поръсих с куркума.

Маслините ги купих обезкостени. Ако Вашите не са, обезкостете и нарежете.

Нарязах и магданоза и нахвърлих върху рибата. Нарязах ябълките на лунички и подредих около рибата, където имаше свободно място. Залях отново с маслиновото масло и пъхнах във фурната.

Получи се наистина различно и много вкусно.

Надявам се ще Ви е по вкуса!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: