Чушки с бял боб

Чушки с бял боб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
24/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Постно, безумно вкусно и толкова обичано от всички нас"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г боб
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • джоджен - пресен
  • магданоз - пресен
  • сол - на вкус
  • чушки - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта със студена вода, на сутринта го слагаме на котлона да заври.

Когато започне да образува пяна, се сваля а, водата се изхвърля. Премива се добре и се залива с нова вода. Вари се на умерен огън, заедно с кубчета нарязани моркови и ситно нарязан лук.

Когато е почти готов, (омекнал, но не на каша) се отцежда. Овкусява се със сол и ситно нарязани подправки. Добавя се олио, разбърква се добре.

Чушките се почистват от семената, поръсват се отвътре с малко сол и с малка лъжичка се пълнят с бобената смес. Нареждат се в намаслена тава.

Отгоре се поръсват с малко олио и се сипва малко вода, за да покрие леко дъното.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути, докато омекнат чушките. Сервираме с прясна домашна питка. Постно, но много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: