Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Кралица Елизабет

Сладкиш Кралица Елизабет

EлзаEлза
Чирак
48357106292
Сладкиш Кралица Елизабет
Снимка: Eлза
1 / 3
05/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Борбата никога не е била за короната, а за парче от този наистина кралски сладкиш"

Необходими Продукти

  • фурми - 1 ч.ч. (дори и малко повече)
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. (може по - малко)
  • ванилия - 1 яйце
  • орехи - 1/2 ч.ч. наситно нарязани, но не смлени
  • За заливката
  • масло - 1/3 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч
  • мляко - 4 - 5 с.л.
  • кокосови стърготини - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със захарта за кратко, добавя се олиото, водата, брашното с бакпулвера. Накрая ванилията и орехите. Фурмите се сваряват 2-3 минутки.

Нарязват се с нож и се смесват с тестото. Тестото се получава доста течно. Излива се във форма ( моята беше с диаметър 24 см) върху хартия и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 мин.

Получения сладкиш е много мек, влажен. Можете да го извадите от формата след изстиване, защото в противен случай ще се счупи (прекалено е мек).

Като изстине, го залейте с кокосовата смес която приготвяте по следния начин в купа сложете млякото, захарта и маслото. Сварете до стопяването на маслото и захарта.

Махнете от котлона и добавете кокоса. Оставете за малко да поизстине и я нанесете върху изстиналия сладкиш.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: