Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Ванилово-шоколадов чийзкейк в чаши за вино

Ванилово-шоколадов чийзкейк в чаши за вино

Ванилово-шоколадов чийзкейк в чаши за вино
Снимка: Потребител#180134
1 / 3
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Да вдигнем високо чашите с вино и да си пожелаем наздраве с тази уникална вкусотия"

Необходими Продукти

  • За бисквитения блат
  • бисквити - 8 бр. чаени със сметана
  • масло - 40 г
  • орехи - 40 г натрошени
  • течна сметана - nяколко капки
  • есенция - няколко капки ром
  • За шоколадовия мус
  • сладкарска сметана - 150 мл течна
  • шоколад - 160 г (80 г черен и 80 г млечен)
  • жълтъци - 1 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • За ваниловия мус
  • течна сметана - 50 - 100 мл /неподсладена/
  • пудра захар - 50 г
  • есенция - няколко капки ванилия
  • шоколадови капки - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За бисквитения блат начупваме в малък съд бисквитките, добавяме студеното масло, натрошените орехи и няколко капки течна сметана. Добавяме и малко ромова есенция за аромат. Започваме да замесваме с ръце бисквитения блат и с лъжица разпределяме в чашите, притискаме добре към дъното и оставяме в хладилника да се стегне.

Пристъпваме към приготвяне на шоколадовия мус. Кипваме течната сметана и към нея добавяме начупения шоколад (черен и млечен). Оставяме настрани да се охлади. Разбиваме 1 жълтък на водна баня, докато стане на пяна и внимаваме да не се сготви.

Прибавяме жълтъка към разтопения шоколад и прибираме за около час в хладилника да се стегне.

Разбиваме двата белтъка на сняг и ги прибавяме към охладената шоколадова смес. Прибираме за още половин час в хладилника.

Изваждаме муса от хладилника и разбъркваме добре. Вземаме чашите от хладилника и сипваме шоколадовия мус с лъжица върху бисквитения блат. Прибираме за още час в хладилника да се стегне.

Приготвяме ваниловия мус, като разбиваме с миксер 50-100 мл неподсладена сладкарска сметана заедно с 50 г пудра захар. Добавяме и няколко капки ванилова есенция, за да получим желания вкус.

Готовия мус сипваме с лъжица или пош върху шоколадовия мус и прибавяме във всяка чашка по няколко шоколадови капки за украса. Прибираме за още час в хладилника и нашият ванилово-шоколадов чийзкейк е готов за консумация!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: