Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с грах и картофи

Свински ребра с грах и картофи

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Свински ребра с грах и картофи
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
17/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Класическо, изпитано, много обичано"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • картофи - 3 - 4 бр. средно големи
  • грах - 1 буркан
  • доматен сок - 250 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата на отделни части, лука и картофите - на едри парчета.

Сипете олио в тенджера и запържете ребрата с лука. Прибавете червения пипер и повече вода, за да не изври, докато се сварят ребрата.

Когато опитате месото и то е започнало да се къса, прибавете картофите, след като поври с тях, прибавете и граха и доматения сок.

Овкусете с подправките и сол, варете до сгъстяване на манджата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: