Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с картофи и гъби

Свински ребра с картофи и гъби

Свински ребра с картофи и гъби
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Добър апетит с нашето основно от свинско месце, картофи и гъби"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1, 8 кг
  • картофи - 3, 4 бр.
  • гъби - 1 буркан
  • лук - 3 глави
  • червен пипер - 1.к.л
  • кимион - 1/2 к.л
  • лют червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - за намазване на ребрата
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинските ребра на порции, поръсваме с олио и ги овкусяваме с подправките.

Обелваме картофите и лука.

Нарязваме лука на полумесеци, а картофите по избор, и изсипваме гъбите при тях.

Поръсваме всичко със сол и чубрица и разбъркваме добре.

Върху тях слагаме ребрата с подправки и поставяме съда в загрята до 180 - 200 градуса фурна за около 30 - 40 минути, докато ребрата се зачервят.

Свински ребра с картофи и гъби сервираме с полезна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: