Свински ребра с картофи

Свински ребра с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Свински ребра с картофи - чудно ястие за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • свински ребра - 1/2 кг
  • олио
  • червен пипер
  • чесън
  • копър
  • дафинов лист - аз не слагам
  • доматено пюре - 3 с.л. или лютеница
  • топено сирене - 200 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на филии, прибавя се топеното сирене, нарязано на парченца и всички останали продукти.

Сипва се вода, да покрие картофите до половината.

Тавата с приготвените свински ребра с картофи се покрива с фолио и се слага в гореща фурна за около 40 мин. до омекване на картофите.

След това фолиото се маха, слага се (по желание) доматено пюре или домашна лютеница, разбърква се и всичко се запича до порозовяване на свинските ребра с картофите.

Забележка: Ако нямаме под ръка домакинско фолио, може и да не задушаваме, пак става  много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: