Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Лепешки с тиквички и сирене

Лепешки с тиквички и сирене

Лепешки с тиквички и сирене
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ще познаете ли какъв е пълнежът на тези лепешки?"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 250 г
  • сирене - 150 г
  • захар - 1 ч.л.
  • тиквички - 1 бр. средна
  • кашкавал - 200 г
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте прясното мляко. Добавете захарта и настърганото сирене. Пресейте брашното и го добавете към течността. Замесете меко тесто. Ако е необходимо добавете още брашно.

Разделете тестото на 8 топки и го оставете да почине.

Настържете тиквичката и я задушете с масло, докато омекне. Охладете.

Разточете всяка топка тесто на тънка кора. Намажете една кора с настърганата тиквичка и поръсете с настъргания кашкавал. Отгоре сложете втора кора и притиснете крайчетата.

Изпечете гюзлемите в тиган от двете страни до златисто, като предварително намажете дъното на тигана с масло.

Лепешките с тиквички и сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: