Ако замените прясното мляко и течната сметана с подквасена сметана, разбита 2 минути с миксер, става древния сладкиш ПАРФЕ. На опаковката на желатина обикновено е описано как се ползва. (Накисва се за около 20 минути в студена вода, прецежда се като водата се изхвърля е след това в малко гореща течност).
18.08.2013 17:16
2
Люската
Аз пък го правя с кисело мляко и подквасена сметана, слагам и кокосови стърготини, захар, ванилия, желатин и счукани орехи. Редя в продълговата форма ред бишкоти и заливам с тази смес като слагам отгоре малини или каквито плодове имате/предпочитате. После втори ред и пак заливам. Отгоре украсявам с плодове, захарни пръчици и кокос. Престоява в хладилник да се стегне. Става невероятно вкусен, лесен и почти безвреден сладкиш (без химикали имам предвид). За контакти пишете ми на
14.08.2013 18:38
5
Achi
Добавя се желатин. Аз подреждам плодовете в/у готов блат от магазина, леко сиропиран и изливам подсладеното кисело мляко с желатин.
14.08.2013 17:30
деска
Малко повече инфо за рецептата с кисело мляко, може ли? Добавя ли се желатин?
14.08.2013 16:37
4
1
Екатерина
Аз го правя същия десерт, но с кисело мляко(без варене), като разсипвам в прозрачни чаши сместта.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани