Здравейте , преди нагряването до 37 градуса млякото сурово ли е, сварено ли е или пастьоризирано?
17.05.2023 14:52
4
4
1
Rositsa Ivanova
Здравейте,
Сиренето ще се получи и със сварено предварително мляко, и със сурово. Успех
22.08.2024 18:33
1
Анонимен
Здравейте, а с прясно мляко от магазин с масленост 3% може ли да стане или трябва да е домашно млякото.
23.09.2023 13:41
2
1
2
Анонимен
Млякото е сварено и охладено да може пърста да си държите.
05.09.2024 19:13
Биляна Владова
Здравейте, не съм пробвала с мляко от магазина. Трябва да стане, но си мисля за по сигурно сложете 2 капки повече мая. Споделете какво се е получило.
18.10.2023 22:56
1
Анонимен
Здравейте!
Не съм правила сирене до момента и не съм наясно, дали трябва да се свари предварително млякото?
08.12.2022 21:54
6
Анонимен
Рецептата е добра , но с малко допълнение,маята преди да се вложи в млякото се разрежда в чашка вода ,около една чаена чаша , защото ако сложите маята неразтворена , тя няма да подейства на цялото количество мляко...
28.11.2022 17:59
6
5
Анонимен
Не марината а саламура исках да напиша. А също и да попитам още нещо. Кога се притиска сиренето за да не става на топка?
20.11.2022 09:05
5
2
1
Биляна Владова
Саламура не правя, изяждаме го много бързо и няма смисъл от нея. Притиска се след като го изцедите няколко часа.
26.11.2022 12:54
На Миро Фейсбука
Може ли рецепта за марината, че в момента сме на пости да можем да си го запазим. Благодаря :)
19.11.2022 23:12
2
Анонимен
Браво на вас, само тази рецепта ползвам и винаги се получава, благодаря!
18.09.2022 15:15
2
1
Александрина
Здравейте, понеже искам да направя рецептата, някой може ли да ми каже горе долу колко количество сирене излиза от 2 литра мляко? Благодаря предварително!
01.07.2022 15:10
5
6
Анонимен
Половин килограм
03.02.2024 16:43
1
Анонимен
От пет литра домашно мляко един килограм сирене
17.09.2023 15:19
1
1
Анонимен
Почти никакво
24.10.2022 14:48
1
Анонимен
От 2 към 300 грама
25.07.2022 16:42
1
Биляна Владова
Зависи от това колко маслено е млякото. Преди мен от 2 л се получи 400 гр сирене.
04.07.2022 21:43
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Аз не съм теглила моето, но знам, че зависи от самото мляко,маслеността и качествата му.
01.07.2022 16:54
1
Yordanka Kovacheva
Приготвих сиренето и е чудесно!
На шишенцето на моята мая пишеше ,че се слага от 3 до 5 капкиза литър мляко, затова се съобразих с тези указания.
Ползвах домашно мляко и това ме забави, защото го варих и после чаках да изстине.
Имам калъпи, които са за точно два литра мляко и се слага да се отцежда в тях, заедно с тензуха. Получи се една хубава питка домашно сиренце.
Благодаря.
27.04.2021 17:29
10
2
2
Анонимен
Калъпите купени ли са???, ако да откъде.??? Благодаря за отговора.
14.01.2024 19:38
Биляна Владова
Количеството на маята много зависи и от качеството и. Има по силни и доста слаби. Аз използвам троянска и заради това слагам повечко капчици. Радвам се, че сте харесали рецептата ми. :)
04.05.2021 08:24
1
Албена Атанасова
Подробно и точно обяснена рецепта. Чудесно домашно приготвено сиренце! Благодаря!
Сиренето ще се получи и със сварено предварително мляко, и със сурово. Успех
Не съм правила сирене до момента и не съм наясно, дали трябва да се свари предварително млякото?
На шишенцето на моята мая пишеше ,че се слага от 3 до 5 капкиза литър мляко, затова се съобразих с тези указания.
Ползвах домашно мляко и това ме забави, защото го варих и после чаках да изстине.
Имам калъпи, които са за точно два литра мляко и се слага да се отцежда в тях, заедно с тензуха. Получи се една хубава питка домашно сиренце.
Благодаря.