Тази рецепта коментираха

Анонимен
никнай
никнай
Мисля че ще спестиш време и ще запазиш вкусовите качества ако първо в много згорещена мазнина за кратко запържиш пилишкото. След като извадиш месото в същата мазнина запържи леко ситно нарязан лук до прозрачност.Изскючваш котлона и върху лука в тигана изсипваш ориза, посоляраш,разбъркваш, 10-15 зърна черен пипер и 1бр. дафинов лист. Сместа се изсипта в тавичка и върху нея се нарежда месото, залива се е вода 2 към 1 спрямо ориза.Пече се в загрята от доло и от горе фурна до180 градуса като тавичката не се слага директно на дъното а на втория "етаж".Пече се около 30 минути, желателно е ориза да се пробва от време на време защото различните сортове ориз имат различно време на варене.
26.01.2016 21:45
20
3
Слав
Слав
Лукът се вижда на снимката.Просто е забравен в рецептата да се добави. ;)
18.01.2016 19:54
5
1
Ая
Ая
Манджа без лук не е манджа. ;)
04.12.2015 11:31
11
2
Z
Z
Прелест - въпреки че на баба е по вкусно, ама предполагам на баба ястията винаги ще са по-вкусни от моите.
09.01.2014 19:31
10
1