Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Бабиното пиле с грах в тенджера

Бабиното пиле с грах в тенджера

Бабиното пиле с грах в тенджера
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ако сте решили днес да готвите нещо вкусно с пилешко, ето една страхотна идея от нас"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • пилешки бутчета - 2 броя
  • грах - 200 г (микс с моркови)
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз
  • риган
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бутчетата в подсолена вода. Махнете кожата и накъсайте готовото месо.

Сипете олио в тенджера и го загрейте. Запържете наситнения лук. Щом омекне, прибавете червения пипер и разбъркайте за кратко.

Сипете гореща вода и върнете месото в тенджерата. Разбъркайте и добавете граха.

Поръсете с риган, сол и пипер. Варете манджата на тих огън до готовност.

Накрая, ако искате да е по-гъста, може да я сгъстите с малко брашно, разтворено във вода.

Пилето с грах в тенджера е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: