Бабиното печено пиле

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Бабиното печено пиле1 / 3
07/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Клачиеско печено пиле с ориз по рецептата на една Баба"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 кг
  • ориз - 200 г
  • масло - 60 г
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото пиле се сварява в голяма тенджера, в подсолена вода.

След това задушаваме ориза в маслото и заливаме с 3 ч.ч. от бульона на свареното вече пиле. Варим ориза, като от време на време разбъркваме, докато омекне.

Намазваме тавичка с мазнина и изсипваме ориза. Върху него поставяме пилето и го поръсваме с чубрица, черен пипер и сол.

Запичаме пилето с ориза в умерена фурна до хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Мисля че ще спестиш време и ще запазиш вкусовите качества ако първо в много згорещена мазнина за кратко запържиш пилишкото. След като извадиш месото в същата мазнина запържи леко ситно нарязан лук до прозрачност.Изскючваш котлона и върху лука в тигана изсипваш ориза, посоляраш,разбъркваш, 10-15 зърна черен пипер и 1бр. дафинов лист. Сместа се изсипта в тавичка и върху нея се нарежда месото, залива се е вода 2 към 1 спрямо ориза.Пече се в загрята от доло и от горе фурна до180 градуса като тавичката не се слага директно на дъното а на втория "етаж".Пече се около 30 минути, желателно е ориза да се пробва от време на време защото различните сортове ориз имат различно време на варене.
26.01.2016 21:45
20
3
Слав
Слав
Лукът се вижда на снимката.Просто е забравен в рецептата да се добави. ;)
18.01.2016 19:54
5
1
Ая
Ая
Манджа без лук не е манджа. ;)
04.12.2015 11:31
11
2
Z
Z
Прелест - въпреки че на баба е по вкусно, ама предполагам на баба ястията винаги ще са по-вкусни от моите.
09.01.2014 19:31
10
1