Могат да се изстискат картофи, само ако преди това са били настъргани и посолени със сол, за да се отдели водата и нишестето.
А иначе в такива случаи (когато са нарязани само) просто ги оставям за 15 - 20 минути между две големи чисти бели памучни кърпи и излишната влага се адсорбира от тях. По същия начин процедирам и с тиквичките за пържене - така не пръска олиото, докато ги пържа.
13.11.2017 09:32
3
2
Зори
исках да кажа "абсорбира" :)))
13.11.2017 09:46
2
1
Yordanka Kovacheva
Съгласна съм, Зари.Солта прави всеки зеленчук да пуска водичка,но ей така да изстискаш картоф звучи абсурдно. За идеята с памучните кърпи, благодаря, гениална е :)
13.11.2017 09:38
1
Yordanka Kovacheva
Съгласна съм с Моника, трудно е да изстискаш картофи. Че трябва да са сухи ,за да станат хрупкави ,сега ще пробвам. Търсих рецепта за перфектните картофки и попаднах на тази, обаче малко недоумявам... Как така ще пържим 1/4 от тях със половината от зехтина? Тоест с лъжичка и половина? Значи ще ги печем. Ами другите? През пръсти е описано, затова и дадох тази оценка, иначе за зехтина сигурно е станала грешка, това е ясно. Другото, което забелязах е че на нито една от снимките не се вижда черен пипер, който присъства в продуктите за рецептата.
12.11.2017 19:26
1
1
Зори
Да - зехтина е абсурдно малко, но предполагам че е техническа грешка, защото в такова количество и в тавичка върху хартия за печене няма да стигне...
13.11.2017 09:47
1
Марияна
Пържени картофки-любимо на всяко детенце.
23.06.2016 19:44
Monika Ivanova
може да ги оставите върху кухненска хартия малко да се отцедят първо, че с изстискване не знам дали ще стане.
07.05.2016 07:54
2
пламена
Картофите бяха вкусни.Трябва да опитате и вие.Аз лично оважавам Испаанскаатаа кухня.
А иначе в такива случаи (когато са нарязани само) просто ги оставям за 15 - 20 минути между две големи чисти бели памучни кърпи и излишната влага се адсорбира от тях. По същия начин процедирам и с тиквичките за пържене - така не пръска олиото, докато ги пържа.